Friday, August 8, 2014

Berkshire Residence, Dallas, Texas


Berkshire Residence, Dallas, Texas - its place in an ordinary single-family neighborhood, large grow older trees in the foreground, and a busy thoroughfare at the rear—shaped the ultimate style and design of the house.

The U-shaped program turns its back on the noisy thoroughfare and also opens to a yard that is a little shaded by the readily available canopy of trees. The bulk of the house protects and protects the yards from traffic noise beyond.

The yards is the thoughts and soul of the house with a lot of of the rooms on the ground level opening straightly onto it.


The access sequence starts with a broken pathway popular past a tall, sentinel-like stucco wall to the front section gateway of teak set into translucent glass sidelights. Beyond the gateway, a wrapped walkway makes it possible for views of the yards and the locations that surround it and leads to a gallery that opens to a display of outdoor sculpture.

Finally from the main living space adjacent to the entry gallery, an axial perspective of the courtyard is revealed and the entire design becomes apparent.

Massive sliding doors from the living room and sliding pocket doors from the master suite make it possible for the indoor and outdoor places to become one and provide you with flexible arrangements for day-to-day living and entertaining.

No comments:

Post a Comment